Iskustva polaznika

“Kad sam prvi put čula za ovaj program, moram priznati da sam bila vrlo skeptična prema cijeloj ideji. Razgovor s voditeljicom programa, gđom Majom Zupančić i liječnikom koji nadzire program s medicinske strane, potaknuli su me da ipak pokušam. Premda nisam, zbog objektivnih razloga, mogla sudjelovati u kompletnom programu, rezultati su za mene osobno impresivni. Ne radi se tu samo o gubitku težine (4 kg) i zadovoljstvu zbog boljeg izgleda, nego o općenito boljem osjećanju, novonastaloj energiji i modificiranim pogledima na prehranu općenito. Je li bilo lako biti samo na tekućoj hrani? Nije. Ali se isplatilo. Maja i grupa su me silno motivirali. Sigurna sam da ne bih izdržala da sam ovo provodila sama. Jednostavno ti je potrebna, kako stručna podrška, tako i snaga grupe. Je li bilo lako biti daleko fizički aktivniji i dnevno propješačiti desetak kilometara? Kako kome. Meni osobno je to predstavljalo veliko zadovoljstvo. Zasigurno pomičeš neke granice vlastite izdržljivosti, ali mudro izabrane rute uz svježi morski zrak ili ugodne planinarske staze, praćene veselom grupom i Majinim poučnim pričama i savjetima, lako brišu osjećaj blagog umora. Zapravo i ne osjetiš kako vrijeme prolazi… Maja je bila neicrpan izvor savjeta, pomoći i podrške. Uz to je bila i izvrstan psiholog, fleksibilna u varijantama izvršavanja dnevnog programa zbog potreba pojedinih članova grupe, a da nije bitnije mijenjala dnevni plan. Brinula se i organizirala neke extra stvari za svakoga ponaosob. Imala sam sreću da sam imala super grupu, motivirane, vesele i zanimljive kolege s kojima je sve bilo nekako neopterećeno i jednostavno. I na kraju, ambijent u kojem smo provodili program, hotel Medena, bio je izniman. Krasna borova šuma, duuuuuga šetnica uz plažu, blizina planinarskih ruta činili su važnu kariku u lancu ovog uspješnog programa. Umjesto da svima izrijekom preporučim ovaj program, bit će dovoljno reći da ću ga čim prije ponoviti. Zapravo, jedva čekam!!!” – liječnica

 

“Nakon 25 godina visokog krvnog tlaka, u samo četiri dana programa, moj se krvni tlak vratio u normalu. Ja jednostavno ne mogu vjerovati!” – Vlasnik tvrtke, 60 godina

 

“S vremena na vrijeme patim od teških glavobolja koje mnogo puta prerastaju u nepodnošljive migrene. Zateklo me, kako mi je detoksikacijski dio programa jednostavno i bez mnogo teškoća pomogao u uklanjanju glavobolja i migrena.” – direktorica marketinga, mlada dama

 

“Nedavno mi je dijagnosticiran Dijabetes tipa-2, te sam počeo uzimati lijekove za to. Kroz ovaj program, razina šećera u mojoj krvi se vrlo brzo normalizirala, te sad više ne moram konzumirati lijekove za regulaciju razine šećera u krvi. Jednostavno rečeno: ovo je nevjerojatan i učinkovit program vraćanja zdravlja.”
– liječnik, 50 godina

 

“Imam 35 godina, i na program detox-mršavljenje sam krenuo u lipnju. Više godina imam probleme sa prekomjernom težinom, a zadnje četiri godine i s povišenim tlakom. Mjesec dana prije samog programa promijenio sam prehrambene navike i povećao razinu dnevnih aktivnosti.
Na program sam se ponajprije odlučio zbog viška kilograma i straha za vlastito zdravlje. Nisam znao što me točno očekuje u sklopu programa, osim da se konzumiraju sokovi.
Prvi dan krenuli smo sa šetanjem, vježbama joge i unosom samo sokova bez tekuće hrane. Na prvom vaganju imao sam 122 kilograma. Svako jutro imali smo kraću šetnju uz more i vježbe razgibavanja u uvali uz more. Nakon vježbanja u hotelu nas je dočekao svježi sok. Nakon kraćega odmora išli smo na duže šetnje uz more u dužini od 7-8km. Tad smo dobili svježi sok i bistru juhu od povrća nakon čega je bio odmor. Poslijepodne smo imali vježbe joge a navečer opet sok i juhu. Već drugi dan tlak mi je pao u granice normale a takav se i zadržao do danas. Iako sam bio skeptičan kako ću izdržati na samo sokovima cijeli dan s gladi nisam imao problema – bio sam sit cijeli dan, imao sam više energije i nisam bio umoran a nakon dva – tri dana nakon vježbi sam još i sam ostajao u dvorani vježbati ili se penjati stepenicama. Cijeli program je protekao u veseloj atmosferi, bez pritiska, i pod stručnim i kvalitetnim vodstvom.
U devet dana programa skinuo sam 8 kg, a nakon programa sam nastavio još dva tjedna piti sokove, bez unosa krute hrane te uz redovno vježbanje skinuo još 5 kg. Nakon prestanka konzumiranja samo sokova, krenuo sam sa prilagođenom prehranom, koja se sastojala od svježeg voća, povrća, bez soli i kuhane hrane.
U srpnju sam ponovo krenuo na program i u devet dana skinuo 6 kg. Nakon programa sam nastavio još tjedan dana sa sokovima, a sad se pridržavam prilagođene prehrane koja se sastoji najviše od salata te povremeno opet po tjedan dana konzumiram samo sokove. Cilj mi je spustiti se na 99 kg, i nakon toga na 90 kg.
Nakon što sam iskušao program, svakome bih ga preporučio jer iz vlastitog iskustva mogu istaknuti sve njegove dobrobiti. Na programu sam skinuo 20 kg, tlak mi je nakon četiri godine normalan bez tableta, imam više energije i snage te bolje spavam. Promijenio mi se cjelokupni život, stekao sam nove navike u prehrani i tjelesnim aktivnostima. Smatram da mi je pristup programu jedna od boljih odluka koje sam donio i sigurno ću nastaviti sa prisustvovanjem još koji put.“

 

“Na program u hotel Medena sam došla sa 10ak kilograma viška. Došla sam pod terapijom za hipertenziju (dvije tablete dnevno). Kući se vračam sa 3,5kg manje i bez terapije za hipertenziju. Tijekom programa nisam popila niti jednu tabletu, a tlak je bio u normali.
Moram napomenuti da sam na program došla prilično skeptična što se tiče krajnjih rezultata, ali sam već nakon prvog dana vidjela da skepticizmu mjesta nema. Nakon mnogo vježbanja, hodanja, ugodnog druženja i razgovora kući idem zadovoljnija samom sobom i svojim tijelom, a što je najvažnije i zdravljem. Definitivno sam odlučila promijeniti dosadašnji način života i prehrane. Majina predavanja su vrlo zanimljiva i poučna i biti će mi smjernica u daljnjem nastavku zdravog načina življenja.
Svima zahvaljujem na podršci i ugodno provedenom vremenu, a ekipi programa Detox-mršavljenje želim mnogo uspjeha u budućem radu.”

 

“Anđele naš!
Pišem u svoje ime, nadam se bez previše riječi, jer uglavnom sve je već rečeno. Ovaj program je jedno od najboljih rješenja da se suprotstavimo svemu što današnjica nosi u životu suvremenog čovjeka. Program je kompletno antistresan i moj je život dobio potpuno novu dimenziju. U posljednjih mjesec dana tokom dva programa sa cca 130kg došao sam na 114kg, krvni tlak sa 180/120 došao je na 130/80, šećer sa 12 na 7 jedinica. Od hrpe lijekova sad više niti jedan ne pijem.
Uvijek i zauvijek hvala Maji na pruženoj podršci.”

 

“Na programu Detox-mršavljenje upoznala sam nove i zanimljive ljude s kojima sam razmijenila mišljenja i iskustva. Program je dobro zamišljen i provodi se u lijepom okruženju hotela Medena. Rekreacija, šetnje i vježbe se provode u prekrasnoj prirodi uz more.
Hvala svima na uloženom trudu, posebno voditeljici Maji Zupančič! Nadam se uspješnoj budućoj suradnji.”

 

“Kada vidim koliko mi je žena sretna i zadovoljna, ja sam još sretniji.
Hvala svima koji su uložili trud i volju u program i polaznike, jer su rezultati nevjerojatni!”

 

“Na programu Detoksikacije educirala sam se vezano za prehranu (alkalne i acidne namirnice). Program je koncipiran sa puno aktivnosti i prijateljskoga informiranja o svemu što pridonosi osvještavanju zdravog života. Dobila sam puno kvalitetnih informacija, podrške i moram priznati da je voditeljica Maja u svemu bila u pravu, što se tiče podrške i premoštavanju kriza. Ja sam došla totalno bez kondicije, ali uz podršku prelazila sam dnevno 7-10 km, što je veliki napredak. Istina, imam jaku bol mišića, ali uvjerila sam se da uz ponovno kretanje i to prolazi. Izgubila sam 3kg u sedam dana, od nedjelje do petka. Program je definitivno uspješan, ugodan, vrlo sam se ugodno osjećala i svi su bili jako susretljivi i velika podrška. Jedino bi za moje zdravstveno stanje bilo idealno da je još postojala mogućnost plivanja u bazenu jer vrijeme nije omogućavalo plivanje u moru.  Sve ostalo je bilo savršeno i zahvaljujem cijeloj ekipi programa, naročito Maji i Ozrenu.“

 

“Detoksikacija ili čišćenje organizma mnogo je pomoglo mom tijelu vratiti prirodnu ravnotežu, vratiti prirodnu energiju, koncentraciju i pozitivan stav. Post sa sokovima je sličan postu sa vodom. Najbolja detoksikacija je prirodna aktivnost. Ništa nije bolje od toga, zato što je to najprirodniji način čišćenja organizma. Zbog svakodnevnog stresa i loše prehrane, naše tijelo sprema rezervu hranjivih tvari. U mom tjednu detoksikacije tijela, kroz sokove koje sam koristila kao zamjenu za obroke, dobivala bih osjećaj kao da sam u  toj čaši zapravo imala i rješavanje svakodnevnog stresa, jer sam se osjećala zdravo i opušteno. Zapravo volja i želja je ključni faktor, jer kada sam nakon trećeg dana uvidjela promjene na svom tijelu, vratila sam samopouzdanje.
Ovim putem bi se jako htjela zahvaliti gđi. Maji Zupančič na velikoj podršci koju mi je pružala za vrijeme mog tjedna detoksikacije. Nadam se da ću se priključiti još kojem programu.“

 

“Program je vođen visoko profesionalno, odlična organizacija i dobro odmjeren ritam. Vježbe razgibavanja uz more su me posebno oduševile, kao i šetnja tamo i nazad.
U početku je bilo jako teško, ali po opuštanju i otpuštanju nakon prvotnog dobivanja 1kg, počelo se tijelo čistiti i rezultiralo je smanjenjem više kila.

Hvala Maji! Hvala svima!“

 

“Pošto sam već imao iskustva sa programom detoksikacije koji sam radio kod kuće i sa kojim sam bio jako zadovoljan, nije mi se bio problem odlučiti za ovaj program detoksikacije i mršavljenja. Međutim, ovo što sam ovdje doživio prešlo je sva moja očekivanja. Tijekom programa, prva dva dana sam imao jak osjećaj gladi što mi je zadavalo probleme, ali nakon toga taj je osjećaj nestao, uz stalnu vježbu i šetnje koje su me dovele u dobru kondiciju čime sam jako zadovoljan.
Ovaj program ću preporučiti svakome i jako sam zahvalan organizatorima.“

 

“Program detoksikacije i mršavljenja je jako dobro osmišljen i vođen od gđe. Maje Zupančič. Ispočetka sam bila skeptična u pogledu ishrane temeljene samo na juhi i sokovima, međutim ugodno me iznenadilo da je osjećaj gladi trajao samo prva dva dana. Također glavobolja i osjećaj iscrpljenosti su nestali nakon dva dana. Program vježbanja i hodanja koji je ukomponiran u ovaj program je odličan, te smatram da mi je puno pomogao u stjecanju kondicije i poboljšanju fizičke spreme.
Sve u svemu, program je odličan i mislim da je ovo najbolje što čovjek može napraviti za svoje zdravlje.
Hvala Majo!“

 

“Glavni cilj mog dolaska na detox program je bio da učinim nešto dobro za svoje tijelo. Inače se hranim relativno zdravo, nemam nekih zdravstvenih tegoba, te nemam višak kilograma. Ipak, povremeno osjećam nedostatak energije, umor i stres. U devet dana programa uvidio sam benefite za svoje tijelo. Sokovi koje smo pili bili su dovoljan izvor energije za sve aktivnosti koje smo provodili. Osim predviđenih aktivnosti, imao sam snage i volje za dodatno trčanje i bicikliranje. Osjećao sam se dobro i tjelesno i duhovno. Već nakon drugog dana sam znao da neću imati osjećaj gladi, što se pokazalo točnim. Uz Majino stručno vodstvo spoznao sam mnogo novih i korisnih činjenica o prehrani i kako ona utječe na moje tijelo, a ta ću saznanja sigurno primjenjivati i ubuduće.

Hvala Maji na zdravom i zaista ugodno provedenom tjednu.“ – Marko, grafički dizajner

 

“Do sada sam samo čitala o dobrobitima posta, no jedno je čitati o nečemu dok je vlastito iskustvo nešto sasvim drugo. Zato sam odlučila sama probati i vidjeti hoće li i kako utjecati na mene. Ovaj program je odlično iskustvo. Ugodno druženje, puno aktivnosti na svježem zraku u prekrasnom krajoliku, puno smijeha, odlični sokovi i ukusne juhe, a kao rezultat svega osjećam se odlično kako fizički tako i psihički. Od samog početka programa vladalo je dobro raspoloženje, koje je zajedno sa razinom energije raslo iz dana u dan. Veliko hvala Maji na stručnom vodstvu, njezinoj energiji, senzibilnosti i spremnosti da odgovori na svako pitanje, a bilo ih je mnogo. Odlazim kući “punih baterija“ i sa mnogo korisnih savjeta. Ovo je definitivno bio odlično iskorišten godišnji odmor i odlična investicija u samu sebe. Preporučujem svakome.“ – Sandra, profesorica