Kaveni klistir

Klistir je jedan od najstarijih načina čišćenja organizma te se koristi već stotinama godina. Radili su ga stari Egipćani, Grci, Indijci, Kinezi kao lijek za trovanje, glavobolje, zatvor. Koristile su ga i mnoge poznate osobe kroz povijest, a u Francuskoj se koristio svakodnevno, pa je Luj XIV. tokom života napravio preko 2000 klistiranja.

Kaveni klistir popularizirao je njemački liječnik Max Gerson te je on predstavlja jedan od tri koraka u Gersonovoj terapiji. Klistir kavom se kod bolesnika koji boluju od karcinoma primjenjuje nekoliko puta dnevno kako bi se iz tijela očistili svi otrovi i toksini. Klistiri se koriste kako bi se očistila naša crijeva od suhog fekalnog otpada kojeg se u crijevima nataloži i preko 5 kilograma. Jetra je jedan od najbitnijih organa našeg organizma koji obavlja više od 500 funkcija te je najvažniji pročišćivač. Klistirom od kave, osim crijeva, čistimo i jetru od nakupljenih toksina i otrova. Prilikom klistiranja kavom, kofein iz kave apsorbira se u hemoroidalnoj veni koja obavija debele crijevo i putem nje prenosi se direktno u jetru. Hemoroidalna vena služi kao eliminator toksina i nečistoća iz našeg krvotoka i dio je portalnog venskog sistema. Preko hemoroidalne vene u jetru ne stiže samo kofein, već i kafestol, kahveol i kalij, koji potiču jetru na proizvodnju žučne kiseline. Kofein također stimulira peristaltičke mišiće na jače kontrakcije, što poboljšava eliminaciju otpadnih tvari iz crijeva.Prilikom klistiranja kavom, kofein iz kave apsorbira se u hemoroidalnoj veni koja obavija debele crijevo i putem nje prenosi se direktno u jetru. Hemoroidalna vena služi kao eliminator toksina i nečistoća iz našeg krvotoka i dio je  portalnog venskog sistema. Preko hemoroidalne vene u jetru ne stiže samo kofein, već i kafestol, kahveol i kalij, koji potiču jetru na proizvodnju žučne kiseline. Kofein također stimulira peristaltičke mišiće na jače kontrakcije, što poboljšava eliminaciju otpadnih tvari iz crijeva.

Za klistir kavom koristi se obična kava, najbolje organska. Kava se kuha u emajliranom, staklenom ili posuđu od nehrđajućeg čelika, nikako u posuđu od aluminija ili teflona. Koristi se destilirana voda, bez klora i fluora. U 9 dcl destilirane vode stavi se 3-4 jušne žlice kave. 9 dcl kavenog klistira treba zadržati u tijelu barem 15 minuta. Ukoliko ne uspijemo svu tekućinu unijeti u tijelu, radimo dva klistira i nakon svakoga tekućinu zadržimo 15 minuta u tijelu. Klistir se radi ležeći na desnom boku.

Tijekom procesa detoksikacije, kad postimo i konzumiramo prirodne voćne i povrtne sokove te ne konzumiramo krutu hranu, naš probavni trakt odmara. Kako se tokom procesa rješavamo nakupljenih toksina, vrlo je važno raditi svakodnevnu klizmu, kako bi crijeva očistili od ostataka toksina i drugih otpadnih tvari. Na programu je obavezan svakodnevni jutarnji klistir, te poslijepodne kaveni klistir. Tijekom programa, naučit će te kako se pravilno izvodi klistir te kako se izvodi i priprema kaveni klistir.

 

POSTUPAK SPRAVLJANJA KAVE ZA KLISTIR:

Kaveni klistir se radi tako da u 9 dcl destilirane vode stavimo tri velike pune žlice bio kave (slika 1, slika 2, slika 3). Pustimo da zakuha i tako držimo 3 minute (slika 4). Nakon toga još 15 min kuhamo na laganoj vatri (slika 5). Kavu zatim procijedimo kroz gazu (slika 6) i pustimo da se ohladi (slika 7), ako koristimo odmah dodamo led (slika 8). Za klistir se koristi litra kave, po potrebi dodamo vode (slika 9). Kava ne smije biti vruća!

Kaveni klistir/Coffee anema