WI-FI štetnost

Znate li kolika je štetnost wireless odnosno bežičnih tehnologija za naše zdravlje?

Današnji život, nemoguće je zamisliti bez bežičnih tehnologija koje su bazirane na mikrovalovima. Mobiteli, bežični internet i ostale bežične tehnologije postali su sastavni dio našeg života. Poznato je kako elektromagnetsko zračenje koje proizvode štetno utječe na cirkulaciju u ljudskom tijelu, respiratorni sustav, ravnotežu tjelesne temperature i vode u organizmu te druge funkcije metabolizma, a također utječu na mnoge bolesti od tumora mozga i leukemije do neplodnosti, te oslabljene memorije i koncentracije.

Turski znanstvenici u sklopu znanstvenog istraživanja izložili su sjemenu tekućinu elektromagnetnom zračenju iz mobitela, što je rezultiralo različitim abnormalnostima sperme, a u većini slučajeva spermatozoidi nisu mogli oploditi jajnu stanicu. Neplodnosti ne pogoduju samo zračenja mobitela, već i navika držanja laptopa u krilu. Znanstvenici su proveli eksperiment u kojem je sperma 29 muškaraca stavljena ispod laptopa koji je bio bežično spojen na Internet, nakon što su znanstvenici promatrali sjemenje četiri sata uočili su da četvrtina plivača više ne pliva, a u devet posto slučajeva došlo je do značajnog oštećenja DNA.

Bežične tehnologije ne utječu samo na ljudsko zdravlje, već i na biljke. Učenici jedne škole iz danskog grada Hjallerupa napravili su jednostavan eksperiment s biljkama – dvanaest istovjetnih sadnica razmjestili su u dvije sobe, u jednu sobu smjestili su dva bežična routera, a druga je bila prazna: 90% biljaka iz sobe sa routerima je uvenulo za 12 dana, dok su biljke u praznoj sobi ostale netaknute i zdrave.

Kako je nemoguće potpuno izbaciti bežične tehnologije iz našeg života, one će nas i dalje polagano zračiti i štetiti našem zdravlju. No ipak, postoji način da barem smanjimo lose djelovanje modernih tehnologija. Za početak, trebali bismo odabrati modele mobitela mobitela s niskom “specifičnom stopom apsorpcije” (mjera stupnja apsorpcije radijskih valova u tjelesnom tkivu – SAR), pozive mobitelom trebalo bi uspostavljati kad je signal jak, koristiti slušalice ili zvučnik mobitela, a ne držati mobitel na uhu, nositi mobitel u torbi ili ruksaku umjesto u džepu hlača ili košulje, mobitel prisloniti na uho tek kada je poziv uspostavljen, ne koristit mobitel kao budilicu pored kreveta, isključiti Wi-Fi prije odlaska na spavanje, ne bismo trebali držati router u kuhinji ili spavaćoj sobi, koristiti što više telefone s kablovima kada smo kod kuće, kada ga ne koristimo isključivati Wi-Fi.

Tijekom našeg programa, osim što ćete obnoviti svoje tijelo, naučiti kako se zdravije hraniti i živjeti, dobit ćete i mnoge korisne savjete kako pozitivno utjecati na svoj život te što sve lose djeluje na naš organizam, poput štetnog zračenja bežičnih uređaja.