Sokovi

smothie-886965_960_720

Naš program se bazira na postu uz konzumaciju svježih sokova od voća i povrća. Prednosti takvih sokova su mnogobrojne.

Sokovi od voća i povrća najbolji su način prirodnog samoliječenja.

Svježe voće i povrće bez termičke obrade najbolja je prirodna obrana organizma od raznoraznih kroničnih bolesti. Umjesto unosa voća žvakanjem, uvijek je bolje od voća i povrća koje nađete u frižideru iscijediti sok.

Takva hrana daje energiju, olakšava probavu, i doprinosi dugotrajnijem životu. Probavna disfunkcija danas je problem mnogih ljudi,  a najbolje rješenje za pokretanje crijeva i probave jesu sirovi sokovi koji pomažu eliminaciji štetnih toksina i bakterija iz debelog crijeva. Manjak hranjivih tvari lako se može nadomjestiti svježim sokovima od voća i povrća. Takvi sokovi izvor su lako probavljivih i brzo dostupnih vitamina i minerala. Također sokovima možemo smanjiti rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Konzumacijom svježih sokova smanjuje se tjelesna težina. Osim što količinski ispunjavaju želudac i drže vas sitima, ubrzavaju gubljenje masnih naslaga i time sprječavaju moguć razvoj srčanih bolesti, dijabetesa, te bolesti jetre i žući. Svježi sokovi popravljaju raspoloženje. Mnogi mentalni poremećaji nastaju zbog nedostatka hranjivih tvari u tijelu. Kod konzumacije sokova vitamini igraju ključnu ulogu u organizmu, te djeluju kao katalizatori u tijelu.