Što je post i čemu služi?

Post pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Mnogi ljudi svjedoče o tome da im je post pomogao vratiti energiju, koncentraciju i pozitivni stav.

  1. U procesu posta (nakon prva 3 dana) počinje se odvijati proces autolize odnosno samoprobave. Kada dođe do autolize tijelo prvo počinje topiti bolesne, oštećene, stare i mrtve stanice. Drugim riječima nakon tri dana posta naš organizam prvo počinje eliminirati stvari koje mu ne trebaju, a to su nezdrave akumulacije raznih otrova, tumori, apscesi, oštećena tkiva i mast.
  2. Kako procesom posta eliminiramo tkiva i stanice koje nam ne služe, nove zdrave stanice imaju više prostora za razvoj – tako počinje proces pomlađivanja.
  3. Organa za pročišćavanje ima pet i to su jetra, pluća, bubrezi, koža crijeva. U toku procesa posta eliminiraju se nakupljeni otrovi kroz naše organe. Zato pomažemo našim crijevima sa izvođenjem obavezne klizme jedan puta dnevno kako bi se očistila od nakupljenih balasta i nepotrebnih otrova.
  4. Postom uz pomoć svježe ocijeđenih sokova probavnim organima omogućuje se odmor. Nakon posta probava i tijelo mogu upotrijebiti puno više hranjivih supstanci.
407033c17757b2650ae20e4c0674a987de6ece22
Slika preuzeta sa www.snappygoat.com

Nakon posta ne samo da nam organi funkcioniraju bolje i da imamo više energije već izgledamo mlađi, vitalniji, povisuje nam se tok svijesti, djelovanje žlijezda i hormona se stabilizira i ponovo se uspostavlja biokemijska i mineralna ravnoteža u tkivu.

5b98e23e3e7ab37a1a593b74cc9a3f3664f5a086
Slika preuzeta sa www.snappygoat.com